Dak systemen

Daksystemen zijn er in verschillende soorten, kleuren en profileringen. De door ons meest verlegde systemen zijn:


  • Geïsoleerde stalen sandwichpanelen
  • Kouddakplaten
  • Warmdakplaten

 

De voordelen van deze systemen zijn dat er op een relatief snelle wijze grote oppervlaktes dichtgemaakt kunnen worden.

Aan warmdakplaten en kouddakplaten kunnen geen brandwerende eigenschappen ontleend worden. Slechts in sommige gevallen kunnen sandwichdakplaten aan beperktere brandwerende eisen voldoen.

Lees hieronder meer over de verschillende systemen

Stalen sandwichpanelen

Geïsoleerde stalen sandwichpanelen

Sandwichdakplaten zijn stalen geprofileerde platen met daartussen PUR, PIR of steenwol isolatie.

Sandwichdakplaten worden 99% toegepast op hellende daken. De dikte is afhankelijk van de gewenste overspanning en de gewenste isolatiewaarde.

De exterieure profileringen van sandwichdakpanelen zijn verkrijgbaar in een trapeziumvorm, golf-profilering en dakpan-profilering.

Over het algemeen zijn er lichtdoorlatende elementen verkrijgbaar in de vorm van deze profileringen in zowel enkelwandige als in dubbelwandige elementen. Deze zijn uiteraard beperkt in isolatiewaarden.

Er zijn sandwichdakplaten welke geschikt zijn voor toepassing op platte daken waarbij nadien dakbedekking op aangebracht dient te worden. Informeer alstublieft bij JRTD Montage naar de mogelijkheden van deze toepassing.

Warmdakplaten

Warmdakplaten

Warmdakplaten worden toegepast in combinatie met isolatie en dakbedekking en worden op de constructie gemonteerd.

Warmdakplaten kunnen ook geperforeerd geleverd worden. Dit wordt vooral toegepast als er bepaalde eisen worden gesteld aan de akoestiek van een bedrijfsruimte.

Warmdakplaten zijn er in verschillende profileringen, afhankelijk van de gewenste overspanning, en met beperkte soorten coating en kleuren.

Informeer bij JRTD Montage naar de mogelijkheden aangezien er in specifieke gevallen meerdere opties zijn qua type coatings en kleuren met name bij oppervlaktes groter dan ca 2000 m2.

JRTD Montage hanteert de regel bij warmdakplaten altijd een plaat toe te passen met een minimale dikte van 0,75mm. Dit voorkomt veelal dat er onder normale omstandigheden deuken worden gelopen in de dakplaat tijdens de montagewerkzaamheden.

Sandwichdakplaten zijn stalen geprofileerde platen met daartussen PUR, PIR of steenwol isolatie.

Kouddakplaten

Kouddakplaten

Kouddakplaten worden toegepast in ongeïsoleerde situaties waarbij waterkering nodig is. Vaak in een open buitensituatie, bijvoorbeeld fietsenstallingen.

Deze platen kunnen vaak minder grote overspanningen aan en vergen wat meer bouwkundige draagconstructie, echter kan deze vaak minder zwaar uitgevoerd worden vanwege lichtere van toepassing zijnde plaatbelastingen. Daar deze platen aan condensering onderhavig kunnen zijn, bestaat de mogelijkheid om aan de “warme”zijde een speciale anti-condenscoating aan te brengen. Deze absorbeert condensvorming en laat deze geleidelijk los door verdamping.

De voornaamste eigenschappen op een rij:


  • Op een snelle en eenvoudige wijze een nette waterdichte wand (of waterdicht dak)
  • Meerder profileringen, coatings en kleuren mogelijk
  • Functioneel wind en waterdicht
  • Niet geschikt om nadien na te isoleren vanwege koudebruggen
  • Geen brandwerende eigenschappen
  • Minder grote overspanningen mogelijk